ФАРИНА Олександр Олександрович

farina

   Студент спеціальності «Психологія», життя якого обірвалося 11 жовтня 2020 року у військовому госпіталі м. Києва від раніше отриманих поранень у зоні бойових дій на Донбасі.

   Народився 20 травня 1994 року в місті Керч, АР Крим, в родині військовослужбовця. У 2012 році закінчив СЗОШ № 8 I-III ступенів міста Хмельницького. Закінчив Національну академію МВС за спеціальністю юрист-правознавець.

   Мав спортивну статуру, займався спортом ще з шкільних років. Виконав нормативи кандидата в майстри спорту з боксу та кікбоксингу, отримав 1-й розряд з кульової стрільби, а ще любив плавати, грати футбол, з шести років ходив на ушу. Завжди брав участь у міських, обласних та всеукраїнських спортивних змаганнях. 2012 року був призваний до лав Збройних Сил України. З 2013 року перейшов на контрактну службу у складі 8-го полку спеціального призначення. У зоні АТО ще з 2014 року, 4 ротації мужнього спротиву.

   З 2017 по 2019 роки Олександр працював в охоронній фірмі ТОВ «Вінар Плюс» та заочно закінчив Національну академію МВС. У зазначений період спільно з працівниками поліції брав участь в охороні громадського порядку та забезпеченні безпеки при проведенні заходів на території міста та області. Олександр був інтелектуалом, належав до тих, які знають, як зробити життя модерним і успішним. Був мужній, сучасний, раціональний і його плани були змодельовані на багато років вперед, тому у 2019 році вступив до Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» за спеціальністю «Психологія». Під час навчання зарекомендував себе як старанний, дисциплінований, працелюбний, уважний студент.

   З 28 лютого 2019 року Олександр проходив службу у в/ч А1979 м. Чуднів Житомирської області, в караульній службі, але спокій і все зрозуміло – йому були не до снаги. Любив пізнавати нове, не сидіти на одному місці, тому добровольцем був прикомандирований до в/ч А1556 128-ї гірсько-штурмової бригади м. Мукачево Закарпатської області, брав участь у бойових діях в зоні ООС. За період військової служби отримав навички та спеціальності: старшого розвідника, старшого стрілка, оператора БПЛ «Нота», кулеметника, снайпера, гранатометника.

   Олександр був важкопоранений в квітні 2020 року у зоні бойових дій на Донбасі, мужньо переніс багато операцій, але нажаль його життя обірвалося 11 жовтня 2020 року у військовому госпіталі м. Києва.

   Похований на Алеї Слави в місті Хмельницький.

  Нагороджено Почесною відзнакою міської громади «Мужність і відвага», відзнакою Хмельницького міського голови «Воля та мужність», 2017 рік.

   Рішенням Хмельницької міської ради від 23 вересня 2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Вічна пам’ять і шана Герою!

 

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук