Круглий стоіл-семінар на тему: „Національне законодавство в процесі реформування та адаптації до вимог нормативно-правових актів Європейського Союзу”

  6 грудня 2016 року у Хмельницькому інституті соціальних технологій Університету „Україна” відбулося засідання II-го Міжвузівського науково-практичного круглого столу-семінару на тему: „Національне законодавство в процесі реформування та адаптації до вимог нормативно-правових актів Європейського Союзу” приурочений Всеукраїнському тижню права та Міжнародному дню захисту прав людини.

  Організаторами даного заходу виступили наш інститут та коледж Університету „Україна”, Хмельницький національний університет, Хмельницький інститут ПрАТ „ВНЗ „МАУП”, Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області.

  Метою даного заходу є всебічне дослідження процесу забезпечення відповідності законодавства України до зобов'язань, що витікають з міжнародних договорів щодо співробітництва України і ЄС, розвиток національного законодавства у напрямі його зближення із законодавством ЄС і створення правових передумов для інтеграції України в ЄС. 

  Засідання круглого столу розпочалося із привітального слова ректора Хмельницького інституту соціальних технологій Університету „Україна”, доктора педагогічних наук, професора Чайковського М. Є., який своїм виступом привітав усіх учасників, відзначив важливість даної події в житті інституту та побажав плідної праці.

  У роботі круглого столу також прийняли участь завідувач кафедри правознавства, кандидат юридичних наук Мозолюк-Боднар Л. М., кандидат юридичних наук, доцент кафедри правознавства Пасічник Я. С., старший викладач кафедри правознавства Галко О. М., головний спеціаліст відділу реєстрації нормативно-правових актів управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницький області Заяць Н. В., а також студенти нашого спеціальності „Правознавство” (Гришаєва А. С., Письменна М. Б., Коржух Х. Я., Письменна О. Б., Чукань М. О.)

  В процесі проведення круглого столу, акцентовано увагу на необхідності адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу. Зауважено, що чинна законодавча база України є суперечливою, нестабільною та недосконалою. Тому, для впровадження принципів та положень європейського права в національне законодавство недостатньо тільки оголосити ратифіковані конвенції частиною національного законодавства, необхідно ще відпрацювати механізм імплементації основних конвенційних принципів в норми вітчизняного права.

  У підсумку круглого столу учасники домовилися про подальшу співпрацю з метою гармонізації нашого законодавства до актів Європейського Союзу.

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук