ЧАЙКОВСЬКИЙ Ростислав Володимирович

slavik

   Випускник спеціальності «Психологія», який героїчно загинув 8 квітня 2024 року на Донецькому напрямку.

   Народився 9 квітня 1977 року у селі Божиківці Деражнянського району Хмельницької області. Проживав у м. Хмельницькому. У 1994 році закінчив Хмельницьку ЗОШ №25.

   В Хмельницькому інституті соціальних технологій «Університету «Україна» здобув вищу освіту за спеціальністю «Психологія», отримав ступінь магістра з психології, саме тому й позивний Ростислава був «Психолог».

   Понад 10 років жив та працював за кордоном, а коли розпочалася повномасштабна війна, в березні 2022 року, повернувся додому в Україну та долучився до захисту країни. І, оскільки, не був військовозобов'язаним, не одразу потрапив на службу. Та через рік вже був на найважчих напрямках, бо записався добровільно у штурмові війська.

   Він був добрий, сміливий, дуже щирий. Він ніколи не ховався за спини інших, високого зросту, дужий, вольовий, все прагнув максимально, не боявся небезпек. У найважчі моменти приймав рішення і йшов до мети. З вересня 2023 року фактично постійно перебував у «найгарячіших» точках поблизу Бахмута. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, мав звання солдата. Пройшов курси з управління дронами та був у групі аеророзвідки.

   8 квітня 2024 року Ростислав напередодні свого дня народження загинув на Донецькому напрямку, біля села Кліщіївка, під час виконання бойового завдання.

   Поховали Героя у рідному селі Божиківці, поруч із могилою матері, згідно його заповіту.

   Вічна пам’ять і шана Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук